sobota 10. októbra 2015

Tartan season

Ahojte milovníci jesene! Musím napísať ďalší článok o tomto krásnom čase. Viac a viac padnutého lístia je vidieť na cestách v týchto dňoch. Jeseň len začína. Obchody, však už začínajú predávať vianočné veci a to nenávidím. Vždy sa teším na Vianoce, ale mám jeseň rada až moc.
S jeseňou prichádza aj chladný vzduch a móda sa mení na pohodlnú a teplú. Pre mňa nastal ten čas v roku kedy nosím sveter so sukňou a až nad kolená vysokými ponožkami. V jeseň mením svoj štýl na britský. To počasie, moja nálada, jednoducho musím. A čo by to bola za jeseň bez trocha tartanového vzoru. Nemáte tiež potrebu nosiť niečo také na jeseň?
Taktiež som si dovolila vám ukázať ešte jednu jesennú báseň. Tentokrát od Emily Dickens. Niekedy sa rozhodnem počúvať poéziu, môžete ju nájsť aj na youtube a aj čítanú veľa hercami, a príde mi to oddychové ako šálka čaju. Ale myslela som, že by som nejakú knihu mohla aj kúpiť, na tom nie je nič zlé. Tak ak máte svojho obľúbeného autora alebo knihu dajte mi vedieť v komentároch.
Tiež mi dajte vedieť, či vás aspoň jedna z mojich fotiek presvedčila nájsť v skrini niečo tartanové.

~
Hello fall lovers! I have to write you another article about this lovely time. More and more fallen leaves are seen on the road these days. Autumn it's only begining. Stores, however are already selling christmas stuffs and I really hate this. I'm always looking forward to Christmas but I just love autumn too much.
With autumn cames colder air and fashion changes to cozy and comfortable. For me has come that time of the year when I wear sweater with skirt and overknee socks. I'm changing my style to british at autumn. That weather, my mood, I just have to. I what would that be fall without a little touch of tartan. Don't you have a need wear something with tartan pattern in fall?

I have also allowed to show one more autumn poem. This time by Emily Dickens. Sometimes I decide to listen poems, you can find them even youtube and even read by a lot of actor, and I find it really relaxing as a cup of tea. But I though I migh also buy some book, there´s nothing wrong about it. So if you have your favorite poetist or book, please write me in the comments.
Also let me know if one of my photos has convinced you to find something tartan in your wardrobe.

(first photo credit pinterest)

3 komentáre:

  1. ten vzor mam rada a mam ho na koseliach.. a tie by som si vedela kupovat stale :D ach.. akurat som vcera jednu musela nechat v obchode :(
    dufam, ze fotky budu sucastou kazdeho clanku, lebo sa mi to tak paci ovela viac :))
    knihy s poeziou.. vlastnim asi len dve, ale zopar ich mam na wishliste, ktory som si urobila v hlave a aj zabudla nazvy :DDD :/ ja mam v tomto obdobi chut na nieco strasidelne..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. jesen na fotkach je krasna, ale vzdy mam pocit, ze realita je akasi ina. akurat to sive pocasie vylepsuju pekne veci, ktore sa daju kupit v obchodoch. jesennu modu mam rada, aj ked teda vacsinou iba obdivujem krasne oblecenie a aj tak chodim v tych istych trickach, ako v lete :D ale tak holt, nemusim mat prepchaty satnik :D
    citana poezia je celkom fajn vec, ale aj citanie poezie je fajn. no zistila som, ze radsej uprednostnujem citanie prozy. a co sa tyka knih, vcera som docitala knihu Policia od Jo Nesba, co som si nikdy nemyslela, ze by mohla byt moja tzv. salka kavy. ale fakt sa mi pacila.

    OdpovedaťOdstrániť