sobota 23. mája 2015

History of broken glasses



tee-pull&bear/ ebook-Miniaturist by Jessie Burton



Napíšem dobré ráno, pretože tu stále je.
Prepáčte môj poetický moment, ale chcela som napísať niečo iné ako ahojte. Ale pravda tiež je, že prváve teraz keď píšem túto vetu už ani ráno nie je. Tak pomaly dnes píšem.
Nedávno, keď som sa rozprávala s babkou, povedala, že sa jej páčia moje vintage slnečné okuliare. Nachvíľku sa zamyslela a pozerala na ne. potom povedala: " Tvoja mamina vlastne jedny také mala." a po chvíľke ich hľadania sa vrátila. Vlastne vyzerajú úplne inak, ale som rada, že ich našla. Sú už trocha nalomené, ale inak vyzerajú celkom dobre. Ako klasické okuliare, ktoré si dnes môžete kúpiť v obchode. Ale s veľkým významom.
Príde mi to trocha zvláštne, že môžem nosiť niečo moja mamina nosila keď bola v mojom veku a stále je to módne. Teda, nie divné, ale na zamyslenie. Ale váčšinu vintage/retro vecí si kupujeme len preto, že je to in. Nechýba vám občas ten význam? Ja mám celkom rada tieto retro alebo vintage veci, ale nemám ich nejako moc. Rada nosím chokers(ako sa to dá preložiť??) a tie mi ani nepripadajú, že sa zvykli nosiť v 90tych rokoch.
Páči sa mi ten závan retra v dnešnej móde. Vytvorí to pekný kontrast ak to zladíte správne. Taktiež, nebolo by to všetko potom o neónových topoch alebo minimalistických outfitoch? Nosíte retro alebo vintage?
A na koniec, chcem sa ospravedlniť za zlú kvalitu fotiek, budem tomu nabudúce venovať väčšie pozornoť.
~
I´m gonna say good morning cause it´s still sunrise here.
Excuse my poetic moment. ( :D ) but I felt like I have to write something different than hello. But the truth is that right now when I´m writing this sentence it´s not even sunrise anymore. That´s how slowly I´m writing today.
Recently, when I was talking with my grandma, she said that she really likes my vintage sunglasses. She was thinking for a while and looking at them. Then she said: "Your mother, actually, used to have one like that." and after a while of  looking after them she came back. They actually look totally different but I´m glad that she found them. They are already broken but otherwise looking pretty good. Like classic shades you can buy at store today. But with a huge meaning.
It seems a little bit strange to me that I can wear something that my mother used to wear when she was in my age and it´s still fashionable. Well, not strange but it makes me think. But most of retro/vintage stuffs we are buying only because its in. Don´t you sometimes miss that meanig? I quite like those vintage or retro stuffs but I don´t have many of them. I really like to wear chokers and they don´t even seem to me like they used to be worn in 90s.
I like retro in todays fashion. It creates nice contrast if you wear it right. Also, without it won´t it be all just about neon tops or minimalistic outfits? Do you wear retro or vintage?
In the end, I want to write I´m sorry for bad quality photos. I will pay more attention to it next time.

8 komentárov:

  1. ahoj, cez Dzejni som sa dostala na tvoj instagram a mas ho totalne super :O a ako vidim, tak aj blog.. a mam par otazok :D:D na par fotkach mas taky pekny klobuk, odkial ho mas? :D a este take prstene tri, aj to by ma zaujimalo odkial? :D lebo mas uplne super styl!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moc moc ďakujem! Môj klobúk je z H&M a tie tri prstene jeden z Takko, stredný je Swarovski a posledný tiež H&M. ;)

      Odstrániť
  2. Nice blog😍
    Www.sissihope.blogspot.ch

    OdpovedaťOdstrániť
  3. I really like these glasses :)
    http://www.evas-place.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ak by si bola starsia v 90tych rokoch, tak by ti to s tymi chokermi nepripadalo takto :D .. ja som ho napriklad vtedy velmi chcela, ale dostala ho len moja starsia sestra, ale ta mi ho neskor dala a ja ho stale mam, ale nenosila som ho :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. I actually have a pair of high waisted denim shorts that my mum used to wear when she was my age, I agree that it's so cool pieces like that and your mum's sunglasses are still on trend!

    The Velvet Black // UK Style & Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ahoj, aj ja som ti to chcela napisat, jasne, ze som za spriatelenie :)

    a btw mala som viac clankov, len vsetky som vymazala :D .. lebo .. som mala krizu, ze som ho chcela zrusit.. -_-

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mne sa niektore retro a vintage veci pacia a niektore zase vobec nie. je pravda, ze je to na zamyslenie. podla mna je ovela hodnotnejsie, ked najdes nieco v skrini svojej mamy, co sa nosilo kedysi, ale aj teraz je to uplne in. je zvlastne, ze veci, ktore nosili nase maminy sa znova vracaju do mody.

    OdpovedaťOdstrániť