piatok 29. mája 2015

This is the Victoria line train to Brixton


Dnešok doslova začínam písaním. Práve som sa zobudila zo sci-fi sna. Nepamätám si ho celý, ale pamätám si jednu časť na inej planéte. Tie hviezdy boli fakt pekné. Aspoň na moment sa to zdalo byť reálne a bolo to skvelé. Pamätáte si nejký sen z minulej noci?
Ale tak isto beriem moju myseľ späť do Londýnskeho metra.
Viete ako každý hovorí, že dnešný svet sa stále niekam ponáhľa a nikdy nazastavuje? Tak tento svet je tam. Vždy sa musíte hýbať. Ale všímate si pritom a všetkých tých ľudí okolo? Muži a ženi čo cestujú do práce. jedenkrát som postrehla zamilovanú básničku na zápisníku jednej ženy. Prinúti ma to zamyslieť sa aký bol jej príbeh. Ale potom len zmením stanicu a pohnem sa ďalej.
No, nechoďme spomínať všetkých tých bláznov, ktorý sú tam tiež. Ale hádam, že to je tiež potrebné.
Každý tiež hovorí, aby sme si dávali tašky dopredu, ale, aby som bola úprimná tak v niektorých momentoch som sa cítila bezpečnejšie než na niektorých miestach na Slovensku. Áno, musím byť v tomto úprimná. Myslím si, že je to vždy o ľuďoch.
A čo viac, v metre môžete nájsť kopec nápadov na nový film alebo knihu. Pretože bez tých všetkých reklám by to boli len holé steny.
Keď idete do Londýna, len pochopte systém metra a nikdy sa nemôžte stratiť.
Predtým som nikdy nestrávila toľko času v metre a mala som čas všímať si veľa vecí okolo seba.
Čo postrehnete v metre vy?
~
Today I´m literally strating my day with writing. I just woke up from sci-fi dream. I don´t remember it all but I do one part on the other planet. That stars were really beautiful. At least for a while it seemed quite real and it was amazing. Do you remeber any dream from last night? 
But I´m also taking my mind back to the London´s underground.
You know how is everyone saying that todays world is always hurrying and never stops? Well, this world is there. You always have to move. But do you also notice all the people around? Men and women traveling to work. Once I noticed the love poem on one´s woman notebok. It makes me think what was her story. But then I just change the station and move on.
Well, lets not mention all that crazy people who are there also. But guess thats a must as well.
Everyone also says to keep your bags forward but to be honest in some moments I felt more safe there than in some places in Slovakia. Yes, have to be honest about that. I think it´s always about people.
What´s more, you can find out a lot of ideas for a new movie or book. Because without that adverts there will be only clean walls.
When you go to London just understand the system of underground and than you never get lost.
I´ve never spent so much time in the underground before and I had time to notice a lot of things around me.
What do you notice in the underground? 

3 komentáre:

  1. sci-fi sny musia byt super, skoda, ze mne sa snivaju len horory a ine nepekne veci.. alebo nudne :/

    metrom som nikdy nesla :D ale chapem, co myslis..
    v mestach kazdy den stretavame ludi, ktorych vidime mozno len raz za zivot.. alebo vo vlaku, ked cestujem do skoly..

    a ten film, co si spomenula si tusim pridam na zoznam a pozriem, kedze tam hra Johnny :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mne sa vacsinou snivaju sice popletene sny, ale sci-fi sen som tusim este nemala :D
    v londynskom metre som bola uz velmi velmi davno, ale vo viedenskom relativne nedavno. kazde 4 minuty odchadza metro a aj tak su vzdy vsetky vozne uplne plne. tak vela ludi a kazdy so svojim pribehom. niekedy je zaujimave pozorovat ich, no vacsinou sa vsetci prilis ponahlame. pochopit siet metra by bolo asi nad moje sily, ale verim, ze to je naozaj zaklad a potom sa uz clovek nestrati.
    reklamy postrehnem vzdy, su tam rovno predo mnou, kam inam by som sa mala pozerat? a nie su iba na filmy a knihy, ale aj rozne restauracie a produkty. je to celkom zaujimave.
    no v metre sa mi vacsinou vybavi to, ze mi ako malej skoro padlo nove lego na kolajnice a rozpravanie spoluziacky o tom, ako jej mama iba nahodou nebola v metre, v ktorom vybuchla bomba. metro je sice rychly a pohodlny sposob prepravy, ale ja z neho budem mat nadosmrti respekt.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pisala si mi ešte daaavnejšie o pridanie k affs ale ja ten článok skontrolujem len sem tam a všimla som si to až teraz :) pokiaľ máš ešte vždy záujem tak napíš a pridám si ťa :)

    OdpovedaťOdstrániť