sobota 14. novembra 2015

And not so unlucky friday 13th


Myslím, že všetci ste už počula o tom čo sa stalo v Paríži, čo tak trochu dáva ďalší dôvod vetiť na zlé šťastie, ale to nie je ničoho chyba, ale niekoho. A je mu ľúto, že veci ako tieto sa musia diať celý čas.
Hovorí sa, že veľa zlých vecí sa stalo v piatok trinásteho. Ako napríklad, kolobežka môjho učiteľa informatiky sa rozbila. Preto tá povera. Ja, naopak, nemám žiadny dôvod veriť tomuto. Máme veľa piatkov ako tento a musím uznať, že je to dobrý dôvod ostať doma a mať predĺžený víkend, ale nie to chyba toho piatka. Ja vždy hovorím, že poverčivá nie som, ale niekedy sa na chvíľku zamyslím a opýtam sa samej seba či som dnes mala šťastie. A tu je čo som sa naučila. Vždy budeš mať šťastné aj nešťastné momenty každý deň a na ničom to nezáleží.
Takže tento piatok bol úplne normály. Vlastne pekné uvoľnený. Nerobila som vôbec nič v škole. Kamarát ma naučil ako otvoriť zámok bez kľúča (stále musím cvičiť, ale dobre vedieť). Skrátka nič s nešťastím o čom napísať. Naliala som si mlieko do čierneho čaju a čítala Olivera Twista. (Hej niečo britské na mne je.) Kúpila som si tú knihu nedávne a zamilovala si ju. Klasika je najlepšia. A taktiež je v malom vydaní, takže sa dobre nosí a má také tie pozlátené stránky a vyzerá to ako biblia. A keď dám dole ten papierový obal, vyzerá ako kniha z červenej knižnice.
Taktiež som chvíľku pouvažovala o budúcnosti. Ale na to bude neskôr celý článok.
A potom je tu tá moja nová závisloť na pesničke s názvom Hourglass od Catfish and The Bottlemen. Majú to tiež v spolupráci s Ewanom Mcgregorom, ale neviem čo je na tom také, že ma to hneď tak chytilo. Možno si ju vypočujte neskôr.
Majte sa.
I think all of you have heard what happend in Paris, which sort of gives another reason to actually believe in bad luck but it´s not anything´s fault but someone´s. And I´m sorry that things like this have to happen all the time.
They say a lot of things have happend on friday thirteenth. Like my IT teacher's scooter got broken. That's why the superstition. Me, however, got no reason to believe it. We have a lot of fridays like this and I have to admit it's a good reason to stay at home and have a longer weekend, but it's not that friday's fault.
I always say I'm not superstitious but sometimes I think for while and ask myself if I was lucky today. And here's what I have learnt. You always going to have some lucky and unlucky moments every day and it doesn't depends on anything.
So this friday was just normal. Actually pretty relaxed. Did absolutely nothing in school. A friend of mine taught me how to unlock a lock without a key (still have to practise, but good to know). Just nothing "bad-lucky" to write about. I poured a milk into black tea and read Oliver Twist. (Yeaah, there's something british about me.)Just bought this book and love it. Classics are best. And also it's small so it's easy to carry around and has these golden pages so it's looks like a bible. And when I put down that paper case it's looks like a book from red library.
Also was thinking about future little bit. But there's going to be a whole article about it later.
And there this my new addiction to this song called Hourglass by Catfish and the bottlemen. They also got featured Ewan Mcgregor but just I don't know what's about it that it's cathes so much. Maybe give it a try later.
Have a good time.


4 komentáre:

  1. S tím naprosto souhlasím. Pro mě jsou pátky třináctého šťastné dny, i když se sem tam stane něco ne moc dobrého. Ale to se stane přeci skoro každý den. :)
    -CrazyJull

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Friday the 13th and black cats, they're unlucky allegedly. I think no one believes in superstitions until something unlucky happens them, haha!

    www.indigoritual.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ~Čaué~
    Tento pátek 13tého byl pro mě v pohodě. Nic se mi nepřihodilo.. vše v pohodě. Sice jsme psali dvě písemky. Z biologie dopadne dobře a čtvrtletka z matiky už tak dobrá nebude, ale přece jen to byl v pohodě den.
    Olover Twist je dobrá kniha. Dickense jsme brali nedávno ve škole :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. zle veci sa deju a budu sa diat asi stale. je to naozaj smutne, protichodnych nazorov je vela, takze ja sa do diskusie radsej nezapajam.
    podla mna neexistuje nieco ako nestastie v piatok trinasteho. akurat mozno prave tento piatok trinasteho tomu da zase trochu vacsiu vahu. ludia robia casto radi zle veci prave v dni, ktore su poverou spojene so zlym stastim. ah, cele zle.
    ptvoj clanok mi pripomenul, ze som uz poriadne dlho nemala cierny caj s mliekom a celkom mi to aj chyba. takze tusim uz viem, co si dam zajtra k ranajkam :D
    Olivera Twista som este necitala, ale dufam, ze sa raz k jej precitaniu dostanem. je to fakt taka klasika, ktoru by som si tusim nemala nechat ujst.
    a ako vzdy krasne fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť