pondelok 6. júla 2015

Canary Wharf


Ahojte! Užívate si leto? Dúfam, že hej. Tentokrát vám ukážem znova nejaké moje spomienky z Londýna. Asi je jasné, že Canary Wharf. Počuli ste už o tom? Ak ste boli v Paríži tak je to niečo ako La Defense. Moderná štvrť. Páči sa mi ako dnešné moderné mestá oddeľujú všetky mrakodrapy od historickej časti mesta. Má to zmysel, myslím. Keď sme vyšli z metra, ktoré bolo tiež trocha iné, tak nejako väčšie s viacej miesta, neviem dobre opísať a tiež som trochu zabudla, ale boli sme ohromení. Viete, všetky tie mrakodrapy tisíckrát väčšie ako vy naokolo. 
Bola to naša prvá zastávka v teň deň, prišli sme okolo deviatej. Očakávala som tam veľa ľudí, ale nie. Je pravda, že sme ostali iba v jednej časti. Ale pretože bolo skoré ráno tak sa mi to tam páčilo ešte viacej. Len som tam stála s mojim fotoaparátom a vdychovala ten svieži vzduch. Nádych, výdych. A ešte raz. Taktiež príjemne studený vietor čo fúkal navôkol. (Na Londýn sme vtedy mali až príliš dobré počasie) Bolo ako keby som bola v srdci mesta bez tých všetkých ľudí chodiacich okolo.
Všetky moderné kúsky umenia a ja lavičky, na ktoré ste si mohli sadnúť perfektne zapadli do prostredia. Ale vždy kúsok zelene, čo sa mi tiež páčilo.
Bolo to skvele strávené ráno. Pekná zmena, ale bola som rada, že som sa vrátila do historickej časti mesta.
~
Hello! Enjoying summer? Hope so. This time I´m showing you some of my others London´s memories, again. Obviously Canary Wharf. Have you ever heard about it? If you were in Paris that is something like La Defense. Modern quatre. I really like how these modern cities separates all skyscrapers from historical part of the city. It´s really on point, I think. When we came out of the underground, which was alo different then others, kinda bigger with more space, can´t really describe it and I also forgot, but we were impressed. You know, to see all these skyscrapers thousand times taller than you are all around.
It was our first stop that day, we came there around nine o´clock. I was expecting a lot of people there, but not. It´s true we only stayed in one part. But because it was early morning I liked it even more. I was just standing there with my camera and inhaling that amazing fresh air. Inhale, exhale. And once again. Also a nice cold wind blowing around. (That time we had too much good weather on London) It was like being in the heart of the city without all that people walking around you.
All these modern pieces of art and benches you can sit on, perfectly fit there. But always a little bit of green, which I liked as well.
It was perfectly spent morning. Nice change but I gladly got back to histoical part of the town.

2 komentáre:

  1. strasne sa mi paci taka "sklenena" architektura alebo ako to povedat :D budovy.. aj jedna budova nasej skoly je taka takmer cela zasklenna a paci sa mi to.. a este ked to ma poschodia, tak je to viac super :)

    inak robim giveaway, ak chces, zapoj sa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. o tejto stvrti som vobec nepocula :D zaujimave. ked som bola v Parizi, La Defense som nenavstivila, iba som ju videla z dialky. mrakodrapy su urcite zaujimave, je fajn oddelovat nove domy od tych peknych starych v centre mesta. oba typy stavieb maju to svoje caro.

    OdpovedaťOdstrániť