piatok 18. septembra 2015

Alpine diaries. Italy

Pamätáte ako som písala o mojej prvej zastávke na alpskej ceste v Rakúsku? No, je čas ukázať vám tiež niečo z Talianska.
Vždy som chcela navštíviť mestá ako Florencia, Rím, Benátky. Stále chcem, ale vidieť tiež niečo zo severu bolo tiež zaujímavé a krásne.
Prvé mesto, čo som navštívila bolo Cortina d'ampezzo. Olympijske mesto v roku 1956. Večer keď začalo trochu pršať, bola atmosféra celého mesta nádherná.
Ďalšia zastávka bola v Dolomitoch. Hora Sass Pordoi. Väčšinou tam bola hmla, ale to som na tom milovala. Bolo to viac dramatické. V nejakom momente ako v tej romantickej maľbe od Caspara Davida Friedricha, Mních na brehu mora.
Taktiež som navštívila Bolzano. Predtým som o tom nepočula, ale možno ako ja ste pravdepodobne počuli o Ötzim. Viete ten veľmi, veľmi starý zmrznutý muž? Jeden sarkastický bod keď vám to nebude vadiť. Cez 5000 rokov a ešte stále nenašli vraha. ( :-D )
Ešte jedno mesto kde som sa zastavila a to Livigno. Prepáčte, ale nemám odtiaľ fotky v mobile. Ale bolo to tam naozaj pekné plus bez daní. (:-D ) Ale nie, nerobila som žiadne nákupy.
Teraz pár náhodných fotiek. Užite si víkend.

~

Remeber me writting about my first stop of my Alpien journey in Austria? Well, it's time to show you something from Italy either.
I've always wanted to visit cities like Florence, Rome, Venice. I still want to but see something in the north was amazing and beautiful.
The first city I visited was Cortina d'ampezzo. The olympic city in 1956. In the evening, when it started a little bit rainig, the atmosphere of the whole city was incredible.
The next stop was in Dolomites. The mountain Sass Pordoi. There was mostly fogg but I loved that. It was more dramatic. At some moment like in that romantic painting by Caspar David Friedrich, Monk by the sea.
I also visited Bolzano. I didn't hear about it before about as well as me you have probably heard about Ötzi. You know that very, very old frozen man? One sarcastic point if you don't mind. Over 5000 years and they still haven't found the murderer. ( :-D ).
There is one more city that I stopped in. Livigno. Sorry I don't have photos from there in my mobile. But it was really nice there plus duty free. (:-D ). But no, I didn't do any shopping.

Now a few random photos. Enjoy the weekend.

4 komentáre:

  1. hory su uplne nadherne, cez toto leto som sa zamilovala aspon do tych, co mame tu na Slovensku. hrozne rada by som isla na vylet aj do Alp, ale to planujem iba tak do dalekej buducnosti, ked nepojdem s rodicmi, ale napriklas s kamaratkami. vyzera to ako fajn vylet. a fotky su naozaj krasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Thank you for visiting and commenting my blog,
    your photos are amazing.
    I'm now following you.

    xoxo from Paris


    http://www.mathildesdaily.com/

    OdpovedaťOdstrániť