sobota 31. októbra 2015

Love letters of Bessie Moore and Chris Barker

Náhodou, nejaký čas dozadu, som sa na internete dozvedela o týchto listoch. Sú to milostné dopisy z druhej svetovej vojny od Bessie Moore z Anglicka a Chrisa Barkera, vojaka v armáde. Ich priateľstvo zo začiatku sa kvôli týmto listom zmenilo na celoživotnú lásku.
Je to naozaj milé čítanie. Dostáva to nejaké čaro keď viete, že sa to naozaj stalo. Čítať to je ako čítať ozajstné životné problémy a potom sa dostať k šťastnému koncu. Je to písané tak prirodzene. Hlavne Chrisove listy (mám rada ten jeden na fotke). Veľa vojakov písalo listy domov a niekedy mám náladu na ich čítanie. Milujem históriu a trocha lásky nemôže uškodiť.
Hádam, že naozaj komplikovaná osoba. Niekedy čítam sci-fi a mám to šťastné obdobie keď som dobrá vo vede, ale niekedy len chcem študovať anglickú literatúru, piť čaj a v tento čas sa dostanem k listom ako tieto.
Dokonca vydali aj celú knihu. Ale čo sa mi páči je, že Letterslive.com presvedčili dvoch hercov na prečítanie týcho listov.  Je to taktiež veľmi pekné počúvanie.
Dúfam, že som presvedčila na prečítanie aspoň niečoho.  Možno keď už listy nepíšeme tak by sme ich aspoň mohli čítať. A prepáčte, že nemám žiadny halloweensky článok, ale aj tak naoslavujem, takže.. Ale užite si týždeň.
~

By accident, a while ago, I found out about these letters on the internet. They are love letters written during second WW by Bessie Moore in the UK and Chris Barker, soldier in the army. Their friendship from the begging turned because of these letters to lifetime romance.
It´s really nice reading. It gets some magic when you know that this actually happend. Reading it it´s like reading real life troubles and then get to happy ending. It´s written so naturally. Especially Chris´s letters (love that one on the photo). A lot of soldiers were writting letters home and sometimes I have mood for reading them. I love history and little love can´t hurt.
I guess I´m a really difficult person. Sometimes I´m reading sci-fi and I have that lucky period of time when I´m good at science but sometimes I just want to study english literature, drink tea and in this time I get to letters like these.
They even published the whole book. But what I like is that LettersLive.com conviced two actors to actually read it. It´s also very nice to listen to it.
Hope I have inspired you to at least read some letters. Maybe if we don´t write them anymore we should at least read them. And sorry I don´t have any halloween article but I´m not celebrating anyway so.. But have a nice week.

4 komentáre:

  1. verim, ze to moze byt celkom zaujimave citanie, rozhodne to tak vyzera. kus historie, nejaka ta laska, to vzdy pohladi na srdci. a este k tomu ak je pritomny aj happy end :)
    halloween tiez neoslavujem. cely moj instagram, facebook aj youtube feed bol plny vecami o halloweene a celkom mi to uz zacinalo liezt na nervy :D ani neviem preco, ale pride mi to take trochu stupidne, ze v jeden den v roku je uplne normalne prezliect sa za niekoho ineho a inokedy sa vsetci pozeraju na cosplayerov ako na ludi z inej planety. ale tak kazdeho vec, ze.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej každého vec. Halloween ale úplne zaplavil internet a tiež mi to miestami liezlo na nervy.

      Odstrániť
  2. Wow, this is very inspirational, thanks for sharing :)

    PS: I'm hosting a giveaway on my blog, be sure to check it out!
    http://www.mintnotion.com

    OdpovedaťOdstrániť